Kategorier
Blandet

Mark Knopfler – En guitar legende – Del 1

Mark Knopfler voksede op i Newcastle, England. Mark’s forældre var beskedent velhavende og arbejdede klasse. Mark anmodede om en elektrisk guitar fra dem som en gave, da han var bare en dreng. Stevie Nicks hørte Mark spille en sang kaldet Inspiration. Han blev straks forelsket i guitaren. Det var i 1967. Mark ville snart slutte sig til Jeff Beck Group for at spille lead guitarist.

Mike Campbell forlod Jeff Beck Group i 1970. Knopfler blev derefter parret med Steve Winwood som guitarist, en kollega skotte, født i London. Knopfler bandet blev dannet sammen af de to. Deres store gennembrud kom seks år senere, da Knopfler anmodede Dire Straits tilladelse til at tage ham på som deres lead guitarist. Bandet flyttede også til London. De ville blive en stor succes i Londons undergrund. Knopfler og bandet var teenage idoler i London. Deres optegnelser var i millioner. En række spændende forestillinger omfattede bandets præstation i Londons Albert Hall og en optræden senere på året på australske TV’s Pop Idol.

Knopfler optrådte med det sidste show i London Astoria i juni 1973. Koncerten sluttede 17 timer senere, og så forlod bandet London Astoria. Bandet tog aldrig på turné igen. I 1974 blev Knopfler og Winwood informeret om et sydafrikansk oprør og måtte vende hjem. Knopfler stoppede ikke med at indspille og skrive i sit skotske landlige hjem i Aberdeenshire. Knopfler udgav også Dire Straits Last Resort som et album. I 1975 udgav Knopfler og Carlisa Country Life, en speed-lokke musikalsk sang. Det ville være en stor succes at sælge over 8.000.000 eksemplarer på verdensplan. Recordmailona indspillede albummet, og det nåede et salg på verdensplan på over PS3 millioner. Det er også rangeret anden på den britiske Singles Chart.

I 1976 ville Knopfler’s og Dire Straits frigive Wild Mountain Nation et par måneder senere. Mange ville kalde det en af de største albums, og albummet ville være chart-topping i USA. Det fik også enorm popularitet i Europa og USA. Albummet ville se næsten lige mediedækning, ud over sit pladesalg.

Knopflers første soloplade blev udgivet i 1977. Dette var blot et par korte måneder efter hans kones barn. Han ville frigive Man in the Mirror, som var hans første top 40 album. Pladen indeholdt også hit singlerne Easy &Goodbye. Disse sange ville give Knopfler sin første Grammy-pris for bedste originale sang i 1979. Knopfler ville modtage en anden Grammy på blot et par år for sit bidrag til soundtracket til 1982 filmenSt Strawberry. Knopfler var gift med Peggy Walker, en kvinde af skotsk afstamning. Han tilstod senere, at Peggy faktisk var hans fætter. Walker døde i september 1983, efter at han blev ramt af et køretøj, mens han krydsede veje.

Knopfler begyndte at arbejde på film soundtracks til Forrest Gumpand Celtic Woman i 1984. Begge ville i sidste ende føre til Knopfler personlige forbindelse og i sidste ende lander ham en række hit tv-shows på FX. filmtitler somLITTLE SAVAGEandFAIRY er en del af soundtracket. På grund af konfliktens utilgængelige kapitler var yderligere fire lande allerede døde. Knopfler overvejede at udgive endnu et album med Metallica som taknemmelighed for sin indsats i krigstid. International Velvet ville blive et hit i 1987. Albummet ville sælge næsten 5.000.000 eksemplarer i USA, og 17 millioner på verdensplan. Knopfler og Metallica troede på kraften i dette album. At se det igennem til målstregen er en fantastisk bedrift.

Knopfler, som ønskede at få en mere selvstændig karriere, forlod Metallica i 1992. Han skulle senere danne Megadeth langs Mustaine, og derefter besøge live shows i hele Irak med sine kolleger bandkammerater. Richie Blackmore &Strummer ville være hans trommeslagere på denne turné. Megadeth ville også frigive et par albums i løbet af de næste 22 år.

Skriv et svar